Vsak, ki se ukvarja s kakršnim koli poslom, se zaveda, da ta s seboj prinaša raznovrstne izzive. Če je nanje dobro pripravljen, se lahko nanje tudi ustrezno odziva, aktivno deluje in vse svoje moči usmerja v zastavljene cilje. Tako mora delovati tudi vsaka organizacija, kjer so še posebej pomembna področja, kot so sodelovanje, ekipno delo, poslušanje, odzivnost, motivacija, plodno usmerjena komunikacija in podobno. In ko se vam zazdi, da nekaj od tega v svoji organizaciji (manjši ali veliki) pogrešate, vam je na voljo učinkovit poslovni coaching. Z njegovo pomočjo boste skupaj s svojimi sodelavci uspešneje stopali na poti skupnega uspeha. Vas zanima več? Berite naprej.

Kaj je poslovni coaching?

Poslovni ali business coaching je vrhunska podporna možnost oziroma kar konkretno razvojno orodje, ki tako vam kot vašim zaposlenih in s tem podjetju na splošno ponuja napredek na vseh področjih. Verjamemo, da so vaši poslovni cilji visoki, k čemur poslovni coaching tudi stremi, a tukaj nikakor ne smemo pozabiti, kako pomembni so v vseh organizacijah posamezniki, ki razmišljajo inovativno in sodelovalno ter so dovolj motivirani, da predstavljajo gonilno silo napredka vašega posla in ekipe. S pomočjo business coachinga boste sodelujoče v vaši organizaciji spodbudili k temu, da se bodo na izzive odzivali ustrezno, aktivno, zavzeto, ustvarjalno in motivirano, hkrati pa boste poskrbeli za dobre odnose med vsemi vpletenimi. Vse to se bo kmalu poznalo tudi na poslovnih rezultatih in ugledu vašega podjetja oziroma organizacije.

poslovni coaching

Že na tem mestu vam lahko zaupamo, da so udeleženci naših poslovnih coachingov naravnost navdušeni nad praktičnimi nasveti, ki jim pomagajo tako do poslovnega kot osebnega uspeha. Zavedati se morate, da gre poslovni uspeh z roko v roki z zasebnim, kar pomeni, da bo treba najprej narediti nekatere premike pri sebi, da lahko premikate procese v vaši organizaciji. Mi smo tukaj zato, da vam pomagamo.

Business coaching izvajamo na več ravneh, pri čemer nenehno delamo na tem, da se ukvarjamo bolj ali manj s prakso. Na podlagi svojih dolgoletnih izkušenj vam nudimo točno tisto, kar potrebujete: poslovni coaching za skupine, za posameznike in vodje. Če menite, da poslovni coaching potrebujete kot skupina (recimo podjetje), bomo skupaj delali na tem, da izboljšamo komunikacijo med sodelujočimi, da izmenjamo izkušnje, da spregovorimo tudi o manj prijetnih rečeh, ki mnogokrat ostanejo neizrečene. Naš skupni cilj bo iskanje najučinkovitejših rešitev za razne izzive, s katerimi se skupina sooča. Delali bomo na tem, da bo skupina bolj povezana in da bo kot celota napredovala. Individualni coaching vam bo kot posamezniku pomagal, da boste v sebi našli vse tisto, kar potrebujete za napredek, rast in preboj, ki si ga želite oziroma potrebujete. Razvijali boste veščine, se hitro naučili mnogih prijemov ter se urili v zastavljanju in doseganju ciljev. To je povezano z vašim čustvovanjem, mišljenjem in vedenjem, kar pa, kot vemo, vpliva na vse, kar se vam v življenju dogaja. Business coaching vam tako ne bo pomagal le na poslovnem, ampak konkretno tudi na zasebnem področju. Posebna vrsta coachinga je poslovni coaching za vodje, ki gradi na procesu razvijanja raznih vodstvenih veščin. Z njihovo pomočjo boste postali vodja, ki si ga vsak lahko le želi. Z njegovo pomočjo boste lažje spoznali sebe v vlogi vodje, hkrati pa boste precej bolj odprti tudi za spoznavanje vseh tistih, s katerimi kot vodja sodelujete. Dovolite nam, da vam pri tem pomagamo!

Spoznajte business coaching po metodi PCM

Verjamemo, da ste se doslej že vsaj malo pozanimali, kaj sploh je poslovni coaching in kako vam lahko pomaga. Pri tem naj poudarimo, da smo v Sloveniji ekskluzivno certificirani za tako imenovani PCM oziroma Process Communication Model, ki temelji na znanstvenih izsledkih in so ga že pred desetletji uporabljali Nasini astronavti, ki delujejo tudi v najtežjih pogojih. PCM je vrhunski model, s pomočjo katerega se naučimo, kako v čisto vsaki situaciji prilagoditi svoje besede, dejanja in način izražanja, da lahko dosežemo kar najboljšo učinkovitost pri komunikaciji z drugimi ljudmi. Vse to je še kako pomembno ne le v zasebnem, temveč tudi v poslovnem svetu in tukaj se naš business coaching izkaže za popolno možnost.

coaching poslovni

PCM je, lahko bi rekli, orodje za prepoznavanje človeških interakcij. Temelji na razlikovanju šestih osebnostnih tipov, ki jih imamo v sebi, pri čemer vsak od nas predstavlja unikatno kombinacijo vseh. Ko to prepoznamo v sebi, se bolje zavedamo svoje osebnosti, vemo, kaj nas motivira in navdihuje. Vemo, kako se odzivamo na izzive in vemo, kako se jih lotevamo. V procesu prepoznamo tudi, kaj želijo ljudje okoli nas, pa naj bo to naš življenjski sopotnik ali sodelavec. Hitro opazimo, kaj naredijo, kaj in kako govorijo ter kaj nam s tem sporočajo. Tukaj smo spet na vrsti mi – tako, da svoj slog komunikacije prilagodimo sogovorniku s ciljem vzpostavljanja kar najbolj pristne povezave, ki bo ugodno vplivala na oba. Ko znamo te prijeme uporabljati vsakodnevno, doma in v službi postopoma gradimo boljše odnose, ki vodijo na sam vrh uspeha. Poslovni coaching vas tako vodi v procesu prepoznavanja vsega tistega, kar vas in druge v vaši organizaciji motivira, pomaga vam, da negativen govor ali neustrezno komunikacijo obrnite v drugo smer in s tem začnete delovati produktivno ter v smeri skupnih ciljev.

Kako vam lahko pomagamo

Vabimo vas, da stopite v stik z nami. Nudimo vam business coaching po vaši meri. Prilagodili se bomo vašim potrebam in željam. Skupaj bomo ugotavljali, kaj je v vaši organizaciji dobro in kaj je tisto, v čemer vidimo priložnosti ter možnosti za napredek. Ne bojte se. Naše delo temelji na bogatih izkušnjah in znanstveno podprtih procesih, ki jih uporablja vse več tudi najuglednejših podjetij po vsem svetu. Zakaj še izbrati nas? Nudimo vam le malo teorije in veliko več prakse. Redno spremljamo vse novosti na področju, ki ga obvladamo, ponašamo se s številnimi zadovoljnimi strankami, kar nas vedno znova spomni, da smo na pravi poti. Naši programi, tudi poslovni coaching, so edinstveni in popolnoma prilagojeni vašim potrebam, pri čemer uporabljamo najrazličnejše metode učenja in utrjevanja znanja.

Smo polni pozitivne energije in vedno pripravljeni, da tudi vam polepšamo tako zasebno kot poslovno življenje. Vabimo vas, da z našo pomočjo svoje življenje dvignete na višji nivo. Pridružite se mnogim zadovoljnim ljudem, ki s pridom uporabljajo vse tisto, kar smo jim podali na naših srečanjih.